چگونه سایت بسازیم؟؟؟
در این مقاله قصد داریم با افزونه وردپرس و تاثیر آن، آشنا شویم. یکی از راههای توسعه کسب و کار استفاده از وبسایت میباشد. اگر قصد طراحی سایت داشته باشید، با یکی از دو روش موجود میتوانید سایت مورد نظر خود را طراحی کنید و به اجرا برسانید.
روش اول استفاده از سیستم های مدیریت محتوا یا همان (CMS) است که در مدت زمان کم و با هزینه مقرون به صرفه میتوان طراحی نمود. روش دوم با استفاده از برنامه نویسی است که معمولاً زمانبر و پرهزینه است. این قبیل سایتها با زبانهای مختلف برنامهنویسی از جمله PHP، JAVA، CSS و … کدنویسی میشوند.
امروزه نداشتن مهارت لازم در کدنویسی یا حتی نداشتن وقت و سرمایه کافی برای انجام برنامهنویسی، با استفاده از CMS قابل حل میباشد.
وردپرس(WordPress) چیست؟
سیستمی است که با استفاده از آن، یک سایت را راهاندازی میکنند. پراستفادهترین سیستم مدیریت محتوا در دنیا تلقی میشود که کار با آن کاملا رایگان است. درواقع یک نرمافزار سایت ساز تحت وب میباشد که با استفاده از آن، بدون نیاز به دانش کدنویسی، میتوانید بر روی محتواهای ظاهری سایت کار کنید. به عبارتی، تمام بخشهای وردپرس به صورت آماده و کدنویسی شده وجود دارند و شما متنها و تصاویرتان را در سایت قرار داده و با سلیقه خود آن را طراحی میکنید. برای استفاده بیشتر از امکانات و قابلیتهای آن، میتوانید از افزونهها کمک بگیرید که در ادامه توضیح خواهیم داد.
افزونه چیست؟
افزونه به زبان انگلیسی پلاگین (plugin) معنا میشود که بسیاری آن را به این نام میشناسند. پلاگین یا افزونه، فایلی است که در وردپرس نصب میکنیم و عملکرد و قابلیت جدیدی به وبسایت وردپرسی ما اضافه میکند. پنل وردپرس دارای فهرستی است که ممکن است امکاناتی که ما نیاز داریم را نداشته باشد. نصب افزونه، آن را به یک فهرست با امکانات مناسب ما، تبدیل میکند.
مثالی برای درک بهتر افزونه وردپرس
یک خانه را در نظر بگیرید. انسان برای آرامش به خانهای نیاز دارد که در آن استراحت کند، اما برای آسایش و راحتی خود به امکانات آن خانه وابسته است. به عنوان مثال اگر قصد پخت و پز داشته باشد به جای درست کردن آتش باید گاز یا فر تهیه کند. همچنین برای نگهداری مواد غذایی به یک یخچال نیاز دارد. برای تمیز شدن لباسها به جای شست و شوی دستی از یک ماشین لباسشویی استفاده میکند. اگر قصد مرتب و صاف کردن لباسها را داشته باشد از اتوی برقی کمک میگیرد. مثالهای بسیاری در این زمینه وجود دارد. همانطور که میدانید تمام این ابزارها، یک خانه عادی را به خانه ای با امکانات زیاد تبدیل میکند تا آسایش ما را فراهم کند.
یک سایت هم به همین صورت عمل میکند. میتوان امکاناتی به آن سایت اضافه کرد که به طور شگفتانگیزی، همه بخشهای سایت را تغییر دهد. این امکانات به وسیله نصب افزونهها به سایت اضافه میشود. قابلیتهایی مانند تبدیل سایت به یک سایت فروشگاهی، اضافه کردن اسلایدرها و بهینه کردن حجم تصاویر، ورود پیامکی کاربران و… .
در ادامه قصد داریم چند افزونه خوب وردپرس معرفی کنیم تا متوجه شوید وردپرس این منوی سادهای که میبینید نیست. اما قبل از آن به تعریف مختصری از قالب ورد پرس میپردازیم.
قالب وردپرس چیست؟
فایلی است که پس از نصب بر روی وردپرس، طراحی سایت ما را به طور کلی تغییر خواهد داد و سایت ما را زیباتر و شکیلتر میکند. قالبهای زیادی وجود دارد که هر کدام طراحی و امکانات خاص خود را دارند. از ویژگیهای خوب وردپرس این است که میتوان قالبهای مختلفی روی آن نصب کرد.
معرفی 3 افزونه وردپرس پرکاربرد
افزونه دیجیتس: ورود و احراز هویت کاربران با شماره همراه