همانطور که گفته شد افزونه‌های وردپرس امکانات زیادی برای سایت ما ایجاد می‌کنند. افزونه‌ها در بحث سئوی سایت، بهبود سرعت سایت، و همچنین افزایش امنیت سایت کمک شایانی به ما می‌کنند. علاوه بر این‌ها عده‌ای از کارفرمایان ویژگی‌های خاصی می‌خواهند و افزونه‌ها می‌توانند این ویژگی‌ها را به سایت ما اضافه کنند. برای یادگیری نصب و به‌روزرسانی افزونه‌ها با ما همراه باشید.

نصب و به‌روزرسانی افزونه‌های وردپرس:

فایل افزونه‌ها به صورت فایل زیپ می‌باشند که پیشنهاد می‌شود آن را از مخزن وردپرس و سایت‌های معتبر دانلود کنید. توجه کنید که قبل از نصب یا بروزرسانی افزونه‌ها حتما از سایت خود یک بک‌آپ گیری کنید که اگر به مشکلاتی مانند تداخل با سایر افزونه‌ها مواجه شدید، سریعاً بتوانید آن را برطرف کنید.

آموزش نصب افزونه‌ها در وردپرس:

چند روش برای انجام این کار وجود دارد که در این مقاله بطور کامل به آموزش آنها خواهیم پرداخت.

1ـ روش اول: نصب افزونه‌ها از طریق منوی وردپرس

راحت‌ترین روش موجود است که تنها نسخه‌های رایگان افزونه‌ها را در اختیار شما قرار خواهد داد. توجه کنید که هر ارزانی بی حکمت نیست!!! در اینجا نیز نسخه‌های رایگان این مشکل را دارند که کاربر به تمام امکانات آن افزونه دسترسی نخواهد داشت.

به منوی افزونه‌ها رفته و قسمت افزودن را باز کنید. در کادر جستجو نام افزونه مورد نظر یا امکاناتی را که می‌خواهید به صورت مختصر، وارد کنید. اکنون لیستی از افزونه‌ها را برای شما نمایش می‌دهد. افزونه دلخواه را انتخاب کرده و بر روی دکمه ” هم اکنون نصب کن” کلیک کنید. کمی صبر کنید تا صفحه جدید باز شود. اکنون دکمه “فعال نمایید” را انتخاب کنید. در این قسمت می‌توانید از آخرین بروزرسانی‌ها نیز مطلع شوید.

2ـ روش دوم: نصب افزونه با بارگزاری افزونه در وردپرس

ابتدا باید افزونه‌ای که خود طراحی و کدنویسی کردید یا از فروشگاه‌های فروش افزونه تهیه کردید، در وردپرس بارگزاری کرده و سپس آن را نصب کنید. برای اینکار به ترتیب زیر عمل کنید.

در سایت موردنظر خود افزونه را خریداری یا دانلود کرده و بر روی سیستم خود ذخیره کنید. در پیشخوان وردپرس بروید. در منوی افزونه‌ها افزودن افزونه تازه را انتخاب کنید. در بالای صفحه، بارگزاری افزونه را مشاهده می‌کنید که در این قسمت رفته و فایل زیپ خود را در اینجا بارگزاری کنید و بر روی “هم اکنون نصب نمایید” کلیک کنید. پس از آن “فعال کردن افزونه” را مشاهده خواهید کرد و در نهایت با انتخاب این گزینه می‌توانید از امکانات افزونه در سایت خود استفاده کنید. همچنین می‌توانید از گزینه “رفتن به نصب کننده افزونه” کمک گرفته و مستقیما وارد صفحه افزونه‌ها در پیشخوان وردپرس شوید.

3- روش سوم: نصب افزونه در هاست سی ‌پنل

وارد هاست سی پنل یا هاست دایرکت ادمین شده و قسمت File manager را انتخاب کنید. اکنون لیستی از پوشه‌ها را مشاهده می‌کنید که افزونه‌های استفاده شده در سایت شما را نمایش می‌دهد و هر پوشه‌ای مربوط به یک افزونه است. برای نصب افزونه جدید ابتدا باید پوشه زیپ آن را در این قسمت قرار دهید. بر روی گزینه upload بزنید و پوشه خود را انتخاب کنید تا در این قسمت بارگزاری شود. وارد صفحه هاست سی‌پنل شده و فایل خود را انتخاب کرده و در هاست آپلود کنید. پس از آن وارد لینک بالای صفحه شوید. حال لازم است فایل خود را از حالت فشرده درآورید. برای این کار روی فایل خود راست کلیک کنید و وارد قسمت Extract شوید و Extract File را انتخاب کنید. اکنون افزونه در سایت شما نصب شد. روی دکمه فعالسازی بزنید تا در سایت شما فعال شود.

4- روش چهارم: نصب افزونه توسط گیت‌هاب

به صفحه افزونه خود بروید و گزینه Download را بزنید و فایل زیپ افزونه خود را دانلود کنید و در سیستم خود ذخیره کنید. در نهایت بوسیله یکی از سه روش گفته شده فایل خود را نصب و فعالسازی کنید.

بروزرسانی افزونه‌ها:

یکی از دلایل بروزرسانی افزونه‌ها، بحث امنیت سایت است. زیرا اگر مدت طولانی از آن استفاده کنید و بروزرسانی نشود، ممکن است به مشکل خورده و فرصت برای پیدا کردن روش‌های هک کردن ایجاد شود. در نتیجه بروزرسانی افزونه‌ها در جهت بهبود امنیت سایت امری مهم است. همچنین افزونه را ارتقا می‌ هد و ویژگی‌های جدیدی به آن اضافه می‌کند. از دیگر مزیت‌های آن رفع مشکلات نسخه‌های قبلی افزونه است.
بروزرسانی افزونه ها کار چندان ساده‌ای است اما نکات بسیاری دارد که قصد داریم به آن‌ها بپردازیم. قبل از آن توجه کنید که باید بکاپ گیری از سایت انجام شود تا در صورت بروز مشکل سایت خود را از دست ندهید.
این فرآیند به سه روش دستی، بوسیله هاست و اتوماتیک انجام می‌شود.

بروزرسانی افزونه‌ها به صورت دستی:

ساده‌ترین روش بروزرسانی افزونه‌‌ها، به صورت دستی است که امنیت قابل توجهی نیز دارد. در پیشخوان وردپرس وارد بخش افزونه‌ها شده و افزونه‌های نصب شده را انتخاب کنید. در نهایت ” هم اکنون به روز نمایید ” را انتخاب کنید.
بروزرسانی افزونه‌ها از طریق هاست:
اگر می‌خواهید از طریق هاست بروزرسانی را انجام دهید باید ابتدا به مدیریت هاست خود مراجعه کنید. سپس وارد File manager شوید. ممکن است چندین پوشه را مشاهده کنید. برای دسترسی به فایل‌های وردپرس وارد پوشه‌ی Public_Html شده و بعد از آن پوشه Wp-content را انتخاب کنید. تمام فایل‌ها و افزونه‌ها و قالب‌ها در این فایل ذخیره شده است. سپس وارد Plugin که پوشه‌ی افزونه‌هایتان است شوید. Select File را زده و فایل مورد نظر خود را پیدا کنید و آن را آپلود کنید. فرمت این فایل به صورت زیپ می‌باشد، همانطور که قبلا توضیح دادیم باید آن را Extract کنید. در نهایت وارد افزونه‌ها در وردپرس شده و مجددا آن را فعالسازی کنید.

بروزرسانی افزونه‌ها به صورت خودکار:

با فعالسازی‌ این قابلیت افزونه‌ها به صورت خودکار و بدون آگاهی شما آپدیت می‌شوند. گاهی ممکن است یک افزونه با دیگر افزونه‌ها یا قالب سایت تداخل داشته باشد و با بروزرسانی خودکار، سایت شما با مشکل رو‌به‌رو شود. همچنین اگر افزونه دارای اختلال باشد با بروزرسانی افزونه مجددا به مشکل برمی‌خورید. لذا پیشنهاد ما این است که از روش‌های دیگر برای اپدیت کردن افزونه‌ها استفاده کنید. اگر درباره نصب و به‌روزرسانی افزونه‌ها سوالی داشتید، در بخش دیدگاه، مطرح بفرمایید.

درج دیدگاه